Gevelbekleding

natuurgetrouwe buitengevel

Het Abitasistema Systeem, geeft de ontwerper de mogelijkheid om zeer exclusieve en geloofwaardige natuursteenafwerking te combineren met de bijzondere kenmerken van gevelisolatie systemen. Het gevelisolatiesysteem wordt hierbij voorzien van een extra, systeemeigen mortelweefsellaag en mechanische verankering. Hierna volgt de toplaag van Geopietra natuursteen. De gereconstrueerde stenen, gemaakt uit lava, zijn afkomstig uit Italië. In combinatie met (strak) stucwerk staat dit systeem garant voor een schitterende en unieke gevelafwerking!

 

Eeuwenoude natuursteen vind je in alle soorten, kleuren en maten. Op basis hiervan is ook het Geopietra assortiment ingericht. Het aantal mogelijkheden is vrijwel oneindig. Het Geopietra assortiment bestaat uit tientallen steenstripmodellen, verkrijgbaar in een variatie aan basis- en speciale kleurtonen.

 

Elke Geopietra steen wordt natuurgetrouw gereproduceerd op basis van natuurlijke grondstoffen en met de hand beschilderd, met als resultaat een uniek, ambachtelijk product. Door dit traditionele proces is elke steen anders en dus is elk eindresultaat uniek.

Het reproduceren van natuursteen heeft vele voordelen: de stenen zijn ademend, licht in gewicht, van geringe dikte en hebben een vlakke achterzijde. Geopietra kan dus makkelijk bevestigd worden.

 

Naast de keuze voor een type steen heeft het soort voeg een grote invloed op het eindresultaat. De voeg is verkrijgbaar in 2 korrelgroottes en 5 kleuren. Het aanbrengen van de voeg is naar smaak: van droge voeg tot over-voeg, alles is mogelijk!


“Ik kijk naar de klant; de architectuur en locatie en maak het een verhaal op maat. Het kan bijvoorbeeld ook totaal niet modern worden en juist heel natuurlijk zijn. Het worden echt projecten op maat voor de klant.”

 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk onze projecten of maak een afspraak.

geopietra_scaglia_steenstrips_te_waddinxveen-103.jpg

dr_1.jpg

Facebook
Instagram
WhatsApp

Deze website wil gebruik maken van cookies (analytics en share mogelijkheden)